Vissza Artstation Instagram


Stefana Argirova

Téma: Biodiverzita

1. Meséljen nekünk egy kicsit magáról
Grafikus és illusztrátor vagyok. Munkáimhoz leginkább a természetből, a zenéből és az 5 éves fiam fantáziájából merítek ihletet. Számomra lenyűgöző a gyermekkönyvek varázslatos világa, mindaz a kifinomult bölcsesség és végtelen szépség, amelyet bemutatnak a gyermekeinknek.

 
2. Miből merített ihletet, amikor ezt a műalkotást tervezte?
A természet adta számomra az ihlet legnagyobb forrását a műalkotásom elkészítése során: az alapvető természeti folyamatok, és a bennük megtalálható mély és komplex összefüggések.
Meggyőződésem, hogy a társadalom felelőssége, hogy megóvjuk a természetet, hiszen bolygónk jövője jobban függ tőlünk, mint valaha. A technológia és a tudomány terén korábban elért eredményeinket felhasználhatjuk a még megmaradt biológiai sokféleségünk védelmére. Tudósaink pedig folytathatják erőfeszítéseiket, hogy mindig jobb és jobb megoldásokat fedezzenek fel az emberi társadalom és a bolygó más élőlényei számára is. 

 
3. Van olyan STEAM téma, amely iránt szenvedélyesen érdeklődik
Véleményem szerint a STEAM oktatás nagyszerű módja annak, hogy felkeltsük a gyerekek kíváncsiságát a világ iránt, hiszen érthetőbb, egyszerűbb és kellemesebb módon sajátíthatják el a tananyagot.
Matematikai iskolát végeztem és a vizuális művészetek szerelmese vagyok, így számomra egyértelmű, hogy a matematikában is van művészet, a művészetben pedig felfedezhető a logika tökéletessége és a tudomány. A művészet, a matematika és a fizika közötti kapcsolatra először akkor bukkantam rá, amikor a középiskolában rajzórákat vettem. Ahhoz, hogy megtanuljuk a tökéletes perspektivikus ábrázolást, a fizika segítségével meg kell értenünk, hogy a távolság hogyan változtatja meg a tárgyak megjelenését.  Tipikus multidiszciplináris fogalom az aranymetszés, amelyet a művészetben fontos esztétikai elvként alkalmaznak. A művészek gyakran figyelembe veszik ezt az elvet, amikor megalkotják műalkotásaik kompozícióját. Az építészetben és a matematikában is fontosnak tartják. Sőt, a botanikában szintén szerepet játszik ez az elv.
Lenyűgöző élmény, amikor feltárhatjuk a művészet és a tudomány közötti kapcsolatot, mivel így jobban megérthetjük mindkettőt és magát a világot is.  Hivatkozások:
https://www.artstation.com/stefanaargirov