Vissza Vector-Avenue.com


Brooke Emmett

Téma: Nők a tudományban

1. Meséljen nekünk egy kicsit magáról
Tervező és illusztrátor vagyok. Olyan alkotások létrehozásának szenteltem magam, amelyekkel felemelő üzenetet mutathatok be azokról a nőkről, akik a hagyományosan a férfiak által dominált szakmákban nyújtottak kiemelkedő teljesítményt.

 
2. Miből merített ihletet, amikor ezt a műalkotást tervezte?
A tok tervezése során nemcsak az űr témája inspirált. Mindaz a Holdra szálláshoz szükséges, rendkívül intenzív, komoly számításokat és elkötelezettséget igénylő munka is a szemem előtt lebegett, amelyet olyan nők irányítottak, mint Margaret Hamilton.

 
3. A STEAM melyik témája érdekelte leginkább?
Már gyerekkoromban észrevettem, hogy nem jellemző, hogy megemlítenék a lányokat és a nőket, amikor a tudományos pályákról vagy felfedezésekről esik szó. Azt tanították az iskolában, hogy az ember sikeresen végrehajtotta a Holdra szállást, de arról nem tudtam, hogy a nők a színfalak mögött valójában vezető szerepet játszottak a küldetésben, és nagyban hozzájárultak a biztonságos űrutazás megvalósításához. Ahogy változnak az idők, igazán üdítő látni, hogy az inspirációval rendelkező fiatal gyerekek, nemtől függetlenül vezető szerepet szeretnének betölteni a STEAM területeken, miközben részesülhetnek abban a támogatásban és oktatásban, amely segít őket eljutni céljukig.
www.vector-avenue.com