Vissza AleksandarGeorgiev

 

Aleksandar Georgiev

Téma: Digitalizálás és mérnöki tevékenység
Téma: Űrkutatás
           

1. Meséljen nekünk egy kicsit magáról 
Mindig is szenvedélyem volt a művészet és annak alkalmazása az életünk minden területén: a pragmatikus alkalmazásoktól, amelyek például az építészetben jutnak szerephez, a szórakoztató alkalmazásokig, amelyeket a képregényekkel fogyasztunk.
Építész és 3D-művész vagyok, és örömmel vettem részt a különféle magánházak, ipari épületek és képregények tervezési munkálataiban.

 
2. Meséljen egy kicsit nekünk arról, hogyan dolgozik művészként.
 Amikor egy új projektbe kezdek, kezdetként megpróbálom értelmezni a kampányelképzelést, és vizualizálom azt. Gyakran hivatkozom más művészekre, illetve más művészektől merítek ihletet, amikor felvázolom a tervet mindenféle formák és színek használatával. Azonban a folyamat végét kedvelem leginkább, amikor véglegesítem az utolsó simításokat és a részleteket, mert ezek biztosítják az alkotás egységességét és a teljes képet róla. Nagyon fontosnak tartom, hogy új szemmel is ránézzünk a műalkotásra, ezért gyakran várok egy kis időt, mielőtt belevágok az utolsó fázisba és véglegesítem a projektet.

 
3. Meséljen egy kicsit nekünk arról, mi inspirálta ennek a műalkotásnak az elkészítésére.
Mivel tudom, hogy a Casio számológépeket mindennap használják a diákok és a tanárok az osztálytermekben, bízom benne, hogy a műveimmel hozzájárulhatok a mindennapi tanórák színesebbé, érdekesebbé és izgalmasabbá tételéhez. Remélem, hogy így segíthetek a tanulási folyamat javításában is. 
Diákkoromban komolyan lenyűgözött az űr és a kozmosz. Az univerzum hatalmas mérete és rejtélyei felkeltették kíváncsiságomat és érdeklődésemet a tudományok iránt. Meggyőződésem, hogy ez a tudásszomj hajtotta előre az emberiséget, és hogy ez a fejlődés és a haladás mozgatórugója is. Ez a hitem ihletett meg a Kozmoszt felfedező majom megtervezésekor is.
Az emberiség ugrásszerű fejlesztéseket hajtott végre, miközben alakítottuk a körülöttünk lévő mindennapi világot, önmagunkat és a természetet, különösen a digitalizáció megjelenése óta. Ez adta számomra az ihletet a mikrochipes levél rajzához. 
Számomra mindkét rajz ugyanazt a koncepciót képviseli: az emberiség korlátlan kreativitását és a felfedezés iránti vágyát, ahol az állandó végtelen ciklus a kezdet-vég, a mikro-makro, a konstrukció-dekonstrukció folyamataiban nyilvánul meg.  Ezt a kapcsolatot próbáltam feltárni az ember, a technológiai és a tudományos fejlődés, illetve a természet között egyrészt az alkotások motívumaiban, másrészt a színválasztásban és a kompozícióban.