A CASIO bemutatja legújabb standard tudományos számológépeit az egyszerű használatot segítő, letisztult kivitelben


aktualita-hu-1.jpgA CASIO Computer Co., Ltd., bemutatja két legújabb számológépét a standard tudományos számológépek MS sorozatában, a felhasználók számára még könnyebb használatot segítő, egyszerű, letisztult kivitelben.

A kiváló ár-érték arányú MS sorozatú tudományos-iskolai számológépek az S-V.P.A.M.*1 kijelző rendszert alkalmazzák, melynek segítségével a képletek bevitele a matematikaórán látott módon történhet – a műveletvégzés sorrendjére a számológép figyel. A CASIO MS sorozatú tudományos-iskolai számológépei az egész világon rendkívül népszerűek a mérnökök és diákok körében egyaránt.
*1 S-V.P.A.M. = Super Visually Perfect Algebraic Method.

Az MS sorozat mostani, második, „2nd edition” jelzésű generációja a CASIO 2002-ben bemutatott és szabadalmaztatott kivitelének áttervezésével született meg.

A lekerekített sarkok és élek által a számológép még jobban kézbe simul – ráadásul az újratervezésnek köszönhetően a fedelet felülről és alulról is a számológépre csúsztathatjuk. A kurzorgombok gyors megtalálását a gombok körüli rész speciális felületképzése segíti. A jól látható feliratok és a kiemelkedő kontrasztot biztosító színek használata a műveletvégzést még könnyebbé és gyorsabbá teszi. A négy különálló kurzorgomb a korábbi négyállású gombbal szemben egyszerűbben alkalmazható.

 
   Modell    Funkciók száma    Méretek    Tömeg    Elem    Elem élettartama*4
fx-82MS 240 13.8 × 77 × 161.5 mm 105 g R03 2 év
fx-220PLUS 181 13.8 × 77 × 161.5 mm 105 g R03 2 év

*4 Az elem várható élettartamának meghatározásához napi egy órányi használatot feltételezünk.
 

Főbb jellemzők

 
 
 
 
 
 
 
 
 
A számológép funkciói
fx-220PLUS:
négy aritmetikai művelet, számítás törtekkel, százalékszámítás, fok/perc/másodperc számítás, FIX / SCI kijelzés, eredménymemória, független memória, trigonometria és inverz trigonometria számítások, hiperbolikus és inverz hiperbolikus számítások, logaritmus és exponenciális függvények, valamint további függvények (√, 3√, x√, x2, x3, x-1, x!, Ran#, π, permutáció nPr, kombináció nCr), szögmértékegység-átváltás (fok / újfok / radián), koordinátaszámítás, normálalak, standard eltérés
 
fx-82MS (az fx-220PLUS funkciói mellett):
bővített variációszámítás / statisztikai számítások (regresszió, összeg)
 
Megjeleníthető számjegyek 10 számjegy mantissza + 2 számjegy kitevő
Kivitel Kemény fedél